SAMURA - KAIJU Bolster Nůž Santoku 18 cm (SKJ-0095B)
Kód: SNKBNS-AT24Související produkty
Detailní popis produktu
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 - 61 HRC.
Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.
Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Inovací Kolekce Samura Kaiju je bolster (záštita) - kovové zesílení mezi čepelí a rukojetí, které plní hygienickou funkci a zabraňuje usazování a hromadění nečistot v tomto prostoru. Zároveň nůž zpevňuje, zvyšuje jeho odolnost a prodlužuje životnost.
Samura KAIJU Bolster Nůž Santoku s délkou čepele 18 cm se řadí mezi velké nože Santoku. Pro tento japonský nůž je charakteristická tradiční geometrie čepele v podobě masivní a široké čepele. Klasická páteř čepele pozvolna klesá ke špičce nože. Díky tomu je tento nůž oblíbenou alternativou běžně využívaného evropského šéfkuchařského nože. Výhodou nože je bezesporu jeho těžiště posunuté dopředu, což umožňuje s nožem vykonávat řadu kuchyňských aktivit. Dokonalá ergonomie nože zajišťuje plynulý pohyb nahoru a dolů, aniž by se špička nože odlepila od desky. I proto není pro práci s nožem třeba vyvíjet větší úsilí. A jeho designová stránka? Jednoduše dokonalost.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 31 cm
Délka čepele: 18 cm
Hmotnost: 163 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchyňské nože |
---|---|
Název kolekce: | KAIJU BOLSTER |
Typ nože: | Santoku nůž |
Délka čepele: | 18 cm |
Tvrodst: | 58 HRC |
Počet vrstev oceli: | 1 |
Materiál čepele: | AUS-8 |
Materiál rukojeti: | dřevo |
Mytí: | nelze mýt v myčce |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.