SAMURA - OKINAWA Nůž Stonewash Gyuto 17cm (SO-0185B)
Kód: SNONSG-AT24Související produkty
Detailní popis produktu
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 - 61 HRC.
Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.
Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Finální povrchová úprava Stonewash znamená, že čepel nože je omývána miliony drobných částeček. Výsledkem je vylepšený nepřilnavý povrch a robustní vzhled s impozantní tmavou barvou čepele.
Samura OKINAWA nůž Stonewash Guyto se řadí k maximálně univerzálním japonským nožům, které jsou vyhledávány profesionálními šéfkuchaři. Rukojeť z palisandrového dřeva podtrhuje designové zpracování nože ve stylu japonských mečů. Dokonalá ergonomie a tvar nože zajišťují, že i dlouhodobější práce s nožem bude stále příjemná. Čepel je vyrobená z prvotřídní japonské oceli AUS-8 o tvrdosti 58 HRC a se svou délkou 17 cm je ideální pro dlouhé tahy, které využijete při přípravě plátků sashimi nebo zeleniny do salátů. Velmi ostrá čepel tvarovaná pro šlachovitá masa si stejně dobře poradí i s tvrdšími druhy masa (nepř. vepřové břicho).
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 32,5 cm
Délka čepele: 17 cm
Hmotnost: 106 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchyňské nože |
---|---|
Název kolekce: | OKINAWA STONEWASH |
Typ nože: | Nůž Gyuto |
Délka čepele: | 17 cm |
Tvrdost: | 58 HRC |
Počet vrstev oceli: | 1 |
Materiál čepele: | AUS-8 |
Materiál rukojeti: | dřevo |
Mytí: | nelze mýt v myčce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.