Waldner Biotech MONA modřín - elektrický mlýnek na obilí
Kód produktu: WMMM-AT24 Značka: Waldner Biotech
ZDARMADoprava zdarma
998 mona larche 01
Loading...

Waldner Biotech MONA modřín - elektrický mlýnek na obilí

Kód produktu: WMMM-AT24 Značka: Waldner Biotech
Cena
13 990 Kč 11 562 Kč bez DPH
Dostupnost
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit:
28.4.2025

Detailní informace

Popis produktu

Detailní popis produktu

Silný mlýnek na obilí bez potřeby údržby mlecích kamenů

 

Malé zařízení s velkým výkonem ...

Elektrický mlýnek MONA Waldner Biotech s průmyslovým motorem překoná vaše očekávání. Ve standardní výbavě všech elektrických mlýnků Waldner Biotech je pojistka proti přehřátí. Můžete proto využít výkon tohoto přístroje naplno, bez obavy poškození motoru. Mlecí kameny jsou samoostřící, není potřeba žádná dodatečná provozní údržba.

Elektrický mlýnek MONA Waldner Biotech stačí postavit na stabilní a vodorovnou plochu a nastavit jemnost mletí (uvolníte jistící šroub a otáčením násypky nastavíte požadovanou hrubost, poté opět zajistíte šroubem). Během krátké chvilky pomelete obilí na kvalitní mouku plnou minerálních látek a vlákniny.
Výkon a výsledek mletí obilí závisí na vlastnostech mletého materiálu. Čím sušší je materiál, tím vyšší je výkon a jemnost mletí.

Mlýnek není určen pro komerční provoz. Mlýnek není určen pro práci ve vlhkém či venkovním prostředí.

 Možnosti použití
Obilí: špalda, pšenice, proso, žito, kukuřice, rýže, cizrna atd.: jemné až hrubé mletí
Obilí a semena: oves, sójové boby, fazole atd.: středně jemné až hrubé mletí
Koření a sůl: fenykl, kmín, koriandr, mořská sůl atd.: jemné až hrubé mletí (s příměsí obilí)

Kamenné mlýnky nejsou vhodné na mletí olejnatých semen: slunečnice, sezam, lněné semínko, mák apod.

Výhody kamenných mlýnků Waldner Biotech

Větší mlecí kameny
Tzn. můžete mlít více zrní, aniž by se zahřívalo a navíc s většími kameny umelete jemnější mouku. Tato vlastnost patří k nejdůležitějším parametrům našich mlýnků.

Silnější motory
Poskytují více výkonu ke kvalitnímu mletí obilí.

Masivní dřevo
Naše mlýnky jsou vyrobeny výhradně z masivního dřeva. Ostatní používají překližku apod. Lepená dřeva se pro přírodní produkty a mletí obilí nedoporučují.

Certifikace
Všechny naše mlýnky získaly náročné "TÜV" certifikáty, které garantují vysokou kvalitu našich produktů. Dalším certifikátem je "potravinářský certifikát". "AGES" (The Agency for Health and Alimentation Protection) testovala naše mlýnky, a všechny úspěšně prošly.

Bezpečnost
Mlýnky Waldner Biotech obsahují řadu "dětských" ochranných mechanizmů. V neposlední řadě také mají v motoru pojistku proti přetížení.


 

 

Výhody celozrnné mouky
U celozrnné mouky nejsou odstraněny před mletím obalové vrstvy zrna a klíček. Tyto části zrna obsahují největší množství cenných látek a vlákniny a proto si celozrnná mouka zachovává všechny původní živiny a není to jenom ochuzená škrobovitá hmota. Pečivo z celozrnné mouky má tmavší zabarvení, ale chuťově je daleko lepší.

Mnoho nemocí, které jsou dnes postrachem civilizovaných společností, ještě před léty většina lidí neznala. Nedovedli je jednak dobře rozeznat, jednak se některé vyskytovaly méně často.
V poslední době je to především srdeční infarkt a cukrovka, u kterých lze pozorovat častější výskyt. Jednou z mnoha příčin může být i to, že se průmyslově vysokým vymletím ochudila mouka o živiny, které jsou uloženy v obilném zrnu.

Bílá mouka
Bílá mouka je tedy mouka, která vzniká namletím obroušeného zrna, zbaveného klíčku a obalových částí. Ty ale obsahují nejvíce živin a mastných kyselin, čímž přišli lidé o značnou část výživové hodnoty chleba a dalších moučných potravin. Pokud se tedy říká, že obilniny jsou dobré na zažívání či pro nervovou soustavu, pak to neplatí o produktech z bílé mouky ani o bílé rýži. B vitaminy, které potřebují naše nervy nebo vláknina důležitá pro trávení, byly totiž při výrobě bílé mouky či bílé rýže odstraněny. A nejen B vitaminy....

Bílá versus celozrnná mouka
Bílá mouka je oproti celozrnné ochuzena řádově o 60% vápníku, 76% železa, 85% hořčíku, 78% zinku, 77 % vitaminu B1, 80% vitaminu B2, 86% vitaminu E.
Celé zrno obsahuje tzv. polysacharidy neboli složité cukry, které se uvolňují do krve pomalu a postupně během celého zažívání. Díky tomu máme stálou hladinu krevního cukru. Někdy se tomu říká i tak, že k nám díky složitým cukrům putuje stálý příliv harmonické energie. Oproti tomu jednoduché cukry z bílé mouky se vstřebává hned na počátku zažívacího traktu přímo do krve, proto se zvýší cukr v krvi najednou. V tu chvíli musí slinivka vyplavit inzulín, který zpracuje glukózu a výsledkem je kolísání hladiny cukru v krvi (stejně funguje i trávení bílého cukru) . Může to vést k vyčerpávání slinivky, k častějšímu podráždění ale i k překyselování organizmu. Důsledkem kolísání hladiny krevního cukru může být i kolísání nálad, přecitlivělost, neklid, bolesti hlavy či nespavost.
Problém není jen v obsahu vitaminů a minerálních látek. V obilném zrnu je vše dokonale uspořádáno a pokud ho jíme celé, dobře tepelně upravené, pak ho dokážeme dobře strávit a získáme z něj maximum živin. Je to zejména díky spoustě minerálních látek, vitamínů a zejména díky tomu, že klíček obsahuje enzymy, které jsou nutné pro naštěpení škrobu. Pokud ale jíme bílou mouku - tedy namletou škrobnatou část a chybí nám klíček s enzymy důležitými pro štěpení škrobu, pak mouku nedokonale strávíme. Do střev se nám totiž dostane příliš mnoho nenaštěpeného škrobu a lepku. Pokud to děláme velmi často a dlouho, pak nám to může škodit. Nestrávený lepek pak může poškozovat sliznici střeva a mohou se přemnožovat plísně.

 

Recept - Žitný chléb

Ingredience:
550g čerstvé žitné celozrnné mouky hladké
250g pšenicné celozrnné mouky hrubé
300g pšeničné celozrnné mouky hladké
750ml vlažné vody
80g droždí
1,5 lžíce soli
3 lžíce octa

Postup:
Všechny mouky vysypeme do mísy, promícháme je a uprostřed uděláme důlek, kam dáme droždí a 200ml vody. Vše dobře promícháme a necháme kynout 5 minut. Pak přidáme zbytek vody, octu a sůl. Těsto dobře propracujeme a necháme na teplém místě cca 1 hodinu vykynout. Připravíme si pomoučený vál, na kterém těsto prohněteme, vytvarujeme bochník chleba a položíme jej na plech vyložený pečícím papírem. Těsto necháme ještě 15-20 minut vykynout. Povrch bochníku potřeme slanou vodou a na plech položíme nádobu s vodou a pečeme v troubě na 250 C 15 minut. Jakmile začne bochník červenat, snížíme teplotu na 140 C a ještě 40 minut dopečeme. Po upečení vyjmeme bochník z trouby a potřeme jej vodou.

 


Přijímáme platby v Bitcoinu (⚡ Lightning Network)

U nás v Uherském Hradišti nyní můžete zaplatit také v Bitcoinech , a to prostřednictvím rychlé technologie Lightning Network.

₿ + ⚡ Platbu v BTC akceptujeme:

• při nákupu zboží a osobním odběru v Uherském Hradišti
• za servisní služby

Stačí nás na místě informovat, že chcete platit v Bitcoinech – my vám vygenerujeme QR kód a během pár sekund je hotovo.
Bitcoin
Parametry

Parametry produktu

EAN: 9120097870087
Rozměry:: výška 32 cm, průměr 19 cm
Typ dřeva:: modřín
Mlecí kameny:: korund a keramika
Mlecí výkon:: 120 g/m
Kapacita násypky:: 1.000g
Průměr mlecího kamene:: 9 cm
Příkon:: 400 W
Napětí:: 230 V
Záruka:: 8 let

Kategorie produktu

Hodnocení

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Celkové hodnocení

Ohodnoťte produkt Waldner Biotech MONA modřín - elektrický mlýnek na obilí

Nevyplňujte toto pole:
Diskuze

Komentář k produktu Waldner Biotech MONA modřín - elektrický mlýnek na obilí

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

MJ Avatar autora Marek Janovský | 21.4.2025
BM Avatar autora Bronislav Maincl | 19.4.2025
Rychlost dodání, nízké ceny.
BL Avatar autora Bronislav Lipowski | 19.4.2025
IP Avatar autora Ing.Bohuslav Půlpán | 10.4.2025
MK Avatar autora Monika Kyseláková | 8.4.2025
MS Avatar autora MARTIN SEDLMAJER | 7.4.2025
FS Avatar autora Filip Satranský | 7.4.2025
KZ Avatar autora Karel Zedníček | 7.4.2025
PL Avatar autora Petra Luňáková | 7.4.2025
Spokojenost, kupujeme už jen tyhle nože.
Avatar autora David Šenkýř | 4.4.2025
PP Avatar autora Petra Procházková | 4.4.2025
Velká spokojenost
EM Avatar autora Eduard Mudra | 4.4.2025
Velmi spokojený
Avatar autora Jindřich Švéda | 3.4.2025
JB Avatar autora Jan Bradna | 1.4.2025
LD Avatar autora Ladislav Doskočil | 31.3.2025
JH Avatar autora Josef Horáček | 30.3.2025
MK Avatar autora Martina Kimlová | 29.3.2025
Super
EN Avatar autora Eva Nesrovnalova | 28.3.2025
AL Avatar autora Aleš Langauf | 28.3.2025
Avatar autora Jindřich Švéda | 28.3.2025
Zobrazit další hodnocení